keskiviikko 5. maaliskuuta 2014

Voisiko jokin kauppaketju laajentua asuntojen rakennuttamiseen?

Kun S-ryhmällä on ollut tämä rahasto- ja pankkipuoli viime aikoina ja nyt tämä Marks&Spencer, niin milloin joku kauppaketju keksii ryhtyä asuntorakentajaksi tai -rakennuttajaksi? Veikkasin mielessäni aikaisemmin, että S-ryhmähän voisi laajentaa tälle alalle jo ehkä hengensäkin mukaisesti, mutta olisiko nyt jonkun muun kauppaketjun vuoro, olisiko se esimerkiksi K-ketju. Pienistä asunnoistahan on ensinnäkin puutetta monella paikkakunnalla, ja toiseksi niiden pitäisi olla sitten kohtuuhintaisia.

Lue myös blogin muita kirjoituksia, lue vaikka koko blogi!

2 kommenttia:

  1. Ikea ei ole ehkä samalla tavoin kauppaketju kuin S tai K ryhmä. Vaikka se eräällä tavalla kansainvälinen kauppaketju onkin. Mutta se on ryhtynyt hankkeisiin, joissa rakennetaan omakotitaloja entistä edullisemmin.

    Toinen oiva esimerkki on Kuopion kunnallinen vuokrataloyhtiö (Niiralan Kulma Oy) . Se suunnittelee ja rakennuttaa ja hallinnoi niiden valmistuttua edullisia vuokra-asuntoja. Se huolehtii aidosti sosiaalisesta asuntotuotannosta päinvastoin kun eräät muut sosiaalisiksi asuntotuottajiksi nimetyt, jotka kynivät jopa markkinavuokria isompia vuokria kja jakavat sitten omistajilleen muhkeat osingot..


    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juuri Ikeasta (mikäli muistan oikein) taisin lukea tai katsoa joskus juttua, että se pyrkii tekemään mahdollisimman pitkälle tehtaalla valmista ja säästämään siten työmaakustannuksissa, siis esim. työmaalla tapahtuvista erinäisistä välineiden ja tavaroiden siirtelyistä ja noutamisista.

      Poista